Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/19303
Title: Дослідження заходів зниження втрат електроенергії в системі електропостачання інструментального цеху
Other Titles: Research of measures to reducing energy losses in power systems of instrumental department
Authors: Шумило, Юрій Олександрович
Conference/Event: V Міжнародна науково-технічна конференція молодих учених та студентів. Актуальні задачі сучасних технологій
Issue Date: Feb-2017
Submitted date: 22-Feb-2017
Date of entry: 22-Feb-2017
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопіль
Supervisor: Решетник, Віктор Яковчич
Committee members: Куземко, Наталія Анатоліївна
UDC: 8.05070103
Keywords: електротехнічні системи електроспоживання (за видами)
621.317.353
Number of pages: 1
Abstract: В дипломній роботі проведено модернізацію системи електропостачання інструментального цеху з метою зменшення втрат електроенергії, підвищення ефективності та оптимізації роботи. Розглянуті причини виникнення втрат в системі електропостачання інструментального цеху, а також заходи і методи по їх зниженню. Вирішені основні питання з електропостачання і захисту силового електрообладнання цеху, розрахована і визначена встановлена потужність освітлювальних установок робочого і аварійного освітлення. Показано, що існуючі засоби від пошкоджень та коротких замикань виконують у повному обсязі покладених на них функції. У результаті досліджень виявлено, що найбільше втрат припадає на асинхронні двигуни та внутрішні мережі, тому за допомогою використання частотного керування асинхронними двигунами і модернізації освітлювальних установок можливо значно зменшити втрати в енергосистемі. Економія електроенергії при змінних графіках навантажень з використанням регульованого електропривода для насосів в середньому складає 50 – 75% від потужності, яку споживають насоси при дросельному регулюванні. Аналогічна картина має місце при регулюванні конвеєрів. Застосування частотного пуску конвеєрів дасть можливість знизити на 20 – 30% потужність двигуна конвеєра. Заміна в освітлювальних установках світильників з лампами розжарювання на світильники з газорозрядними лампами (люмінесцентні ЛЛ, ДРЛ). Як бачимо, при використанні газорозрядних ламп економія електроенергії складає 45%-71%.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/19303
Copyright owner: Шумило
References (Ukraine): Шумило Ю.О. Дослідження заходів зниження втрат електроенергії в системі електропостачання інструментального цеху / Ю.О. Шумило // Актуальні задачі сучасних технологій: зб. тез доповідей міжнар. наук.-техн. конф. молодих учених та студентів, (Тернопіль, 17–18 листопада 2016). М-во освіти і науки України, Терн. нац. тех. ун-т ім. І. Пулюя [та ін]. – Тернопіль: ТНТУ, 2016. – С. 209.
Content type: Thesis
Appears in Collections:8.05070103 — електротехнічні системи електроспоживання (за видами)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореф Шумило.docx29,85 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools