Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1752

Títol: Розробка методу аналізу електроенцефалографічного сигналу для виявлення епілептиформної активності головного мозку
Autor: Фостяк, Тарас Олегович
Data de publicació: 10-de -2012
Date of entry: 10-de -2012
Paraules clau: епілептиформна активність
електроенцефалографічний сигнал
метод аналізу
нейронні мережі
Resum: Кваліфікаційну роботу присвячено розробці методу аналізу електроенцефалографічного сигналу для виявлення епілептиформної активності мозку людини. Згідно розробленого плану досліджень, розглянуто існуючі методи аналізу електроенцефалографічного сигналу, обґрунтовано метод аналізу на основі штучної нейронної мережі, який забезпечує виявлення епілептиформної активності з точністю 75,5% враховуючи нестаціонарність сигналу і вплив артефактів. Обґрунтовано архітектуру нейронної мережі у вигляді двошарового персептрона. Описано алгоритм навчання нейронної мережі для виявлення епілептиформної активності головного мозку. Навчання, тестування мережі та верифікація експериментальних даних проводились в середовищі Python на основі сукупностей медичних баз даних відібраних від пацієнтів медичного закладу та матеріалів з клініки епілептології Бонського університету.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1752
Content type: Other
Apareix a les col·leccions:Кваліфікаційні роботи магістрів



Els ítems de DSpace es troben protegits per copyright, amb tots els drets reservats, sempre i quan no s’indiqui el contrari.

Eines d'Administrador