Palun kasuta seda identifikaatorit viitamiseks ja linkimiseks: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17281

Pealkiri: Курс лекцій "Холодильна техніка"
Autor: Вітенько, Тетяна Миколаївна
Bibliographic description (Ukraine): Вітенько Т.М. Холодильна техніка : курс лекцій / Т.М. Вітенько. – Тернопіль : ТНТУ ім. І. Пулюя, 2016. - 152с.
Ilmumisaasta: 2016
Date of entry: 29-juu-2016
Kirjastaja: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Place of the edition/event: Тернопіль
Märksõnad: обладнання переробних і харчових виробництв
Number of pages: 151
Kokkuvõte: Курс лекцій написаний відповідно до програми курсу. Розглянуто теоретичні основи штучного охолодження, особливості будови та технічного обслуговування парокомпресійних, тепловикористовуючих та газових холодильних машин, конструктивні відмінності основного та допоміжного обладнання холодильної техніки, пристрої регулювання та автоматизації. Наведено особливості роботи і обслуговування морозильних апаратів. Розглянено питання планування, ізоляції та комплектування холодильників харчових підприємств.
Kirjeldus: Рекомендовано до друку вченою радою факультету машинобудування та харчових технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя (протокол No 5 від _17.02_2016 р)
Content: 1. Теоретичні основи технологій довгострокового зберігання харчових продуктів...ст.6 2. Фізичні принципи отримання низьких температур...ст.15 2.1. Загальні відомості штучного охолодження...ст.15 2.2.Фазовий перехід речовини...ст.15 2.3.Адіабатичне дроселювання...ст.16 2.4.Вихровий ефект...ст.16 2.5. Термоелектричний ефект (ефект Пельтье)...ст.17 2.6. Холодильні агенти і холодоносії...ст.27 3. Робочі цикли холодильних машин. Побудова робочого циклу в термодинамічній д іаграмі...ст.29 3.1. Діаграми холодильних агентів...ст.29 3.2. Принципові схеми парової холодильної машини та їхнє зображення на діаграмі...ст.33 3.3. Схема хо лодильної машини з регенеративним теплооб мінником і її зображення в діаграмі h – lgР...ст.37 3.4. Схеми двохступеневих холодильних машин і їхнє зображення в діаграм і h – lgР...ст.39 3.5. Значення діаграми холодильних агентів д ля аналізу роботи холодильної установки і її обслуговуван ня...ст.45 4. Робочі процеси в компресорі. поршневі, роторні, відцентрові та гвинтові компресори...ст.49 4.1. Індикаторна діаграма. Об’ємні втрати у компресорі...ст.49 4.2. Поршневі компресори. Особливості будови...ст.57 5. Конденсатори...ст.65 5.1. Конденсатори водяного охолодження...ст.65 6. Випарники...ст.73 7. Прис трої для охолоджув ання оборотної води...ст.84 8. Ресивери...ст.88 9. Масловіддільники й маслозбірники...ст.89 10. Віддільники рідини...ст.91 11. Проміжні посудини...ст.92 12. Електронасоси для холодоагентів...ст.93 13. Абсорбційні, паро ежекторні і газові холодильні машини...ст.93 13.1. Абсорбційні холодильні машини...ст.93 13.2. Пароежекторні холодильні машини...ст.98 13.3. Газові холодильні машини...ст.102 13.4. Вихрові труби...ст.105 14. Безмашинні способи охолодження...ст.106 14.1. Охолодження води кригою...ст.106 14.2. Випарне охолодження...ст.117 15. Холодильне технологічне обладнання...ст.119 15.1. Класифікація холодильного технологічного обладнання...ст.119 15.2. Повітряні морозильні апарати...ст.120 15.3. Контактні морозильні апарати...ст.130 15.4. Сублімаційні установки...ст.143 Література...ст.150
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17281
Copyright owner: © Вітенько Т.М., 2016
References (Ukraine): Основна 1. Мещеряков Ф.Е. Основы холодильной техники и холодильной технологии. - М.: Пищевая промышленность, 1975. 2. Н.Я .Барулин. Применение холода в пищевой промышленности. -М.: Пищевая промышленность, 1979. -312с. 3. Н.Д.Кочетков. Холодильная техника. -М.: Пищевая промышленность, 1966. -280с. 4. Б.Г.Маринюк Аппараты холодильных машин. -М.: Пищевая 5. промышленность, 1995. -315с. 6. В.Ф.Лебедев. Холодильная техника. -М.: Агропромиздат, 1986. -335с. 7. Б.К .Явнель. Курсовое и дипломное проектирование холодильных установок и систем кондиционирования воздуха. -М.: Агропромиздат, 1989с. 8. Е.С .Курилев. Холодильные установки. -М.: Агропромиздат, 1975. -622с. 9. З .С .Шлипченко. Насосы, компрессоры, вентиляторы. -К.: Техника, 1976. - 622с. 10. И.С .Падылькес. Свойства холодильных агентов. -М.: Агропромиздат, 1974. -180с. 11. Э .Альмаши. Быстрое замораживание пищевых продуктов. -М.: Легкая и пищевая промышленности, 1981. -407с. 12. А.Т .Ионов. Автоматизированные, роторные, морозильные агрегаты для замораживания пищевых продуктов. -М.: Пищевая промышленность, 1981. - 175с. 13. Рой Дж.Досаат. Основы холодильной техники. -М.: Агропроиздат, 1984, - 412с. 14. Ю .И.Фримштейн. Промышленные холодильные устано вки. -М.: Пищевая промышленность, 1974. -430с, 15. Семиков Ф.П. . Ужек Г.Л. Ремонт и монтаж тепломеханического оборудования. -К .: Пищевая промышленность, 1981. -325с. Додаткова 16. Мальгина Е.В., Мальгин Ю.В. Холодильные машины и установки. -М.: Пищевая промышленность, 1973. 17. Зеликовский И.Х., Каплан Д.Г. Малые холодильные машины и установки /справочник в двух частях: малые холодильные машины, малые холодильные установки/. - М.: Пищевая промышленность, 1978. 18. Кондрашова Н.Г. Холодильно -компрессорные машины и устано вки. – К .: Выща школа, 1966. 19. Чумак И.Г. Безопасность труда при эксплуатации холодильных установок. -К.: Пищевая промышленность, 1988. -290с. 20. Богданов С.М., Куприянова. Задачник по термодинамическим расчётам в пищевой и холодильной промышленности. -М.: Пищевая промышленность, 1983. -215с. 21. М.Бежанншвили. Холодильные компрессоры. Справочник. -М.: Легкая промышленность, 1981. -450с.
Content type: Learning Object
Asub kollektsiooni(de)s:Навчальні матеріали кафедри обладнання харчових технологій

Failid selles objektis:
Fail Kirjeldus SuurusFormaat 
Kurs_lekciy_Holodylna_technika.pdf3,97 MBAdobe PDFVaata/Ava
Kurs_lekciy_Holodylna_technika.djvu7,46 MBDjVuVaata/Ava
Kurs_lekciy_Holodylna_technika__COVER.png60,88 kBimage/pngVaata/Ava


Kõik teosed on Dspaces autoriõiguste kaitse all.

Admin vahendid