Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1427
Başlık: | Дослідження впливу гідродинамічних характеристик на ефективність кавітаційної обробки |
Yazarlar: | Вітенько, Тетяна Миколаївна Гащин, Ольга Романівна |
Bibliographic description (Ukraine): | Т.М. Вітенько Дослідження впливу гідродинамічних характеристик на ефективність кавітаційної обробки / Т.М. Вітенько, О.Р. Гащин. Науковий журнал Промислова гідравліка і пневматика // - Вінниця – 2011. .–№1(31), 2011.– С.48-51. |
Yayın Tarihi: | 2011 |
Date of entry: | 9-Kas-2011 |
Yayıncı: | Науково-технічний журнал Промислова гідравліка і пневматика |
UDC: | 532.528 |
Anahtar kelimeler: | гідродинамічна кавітація швидкість окислення стадія кавітації |
Özet: | В роботе представлены результаты комплексных исследований, позволяющих оценить влияние гидродинамических характеристик кавитационных устройств на эффективность оброботки технологических сред. На примере изменения рН дистилированной воды экспериментально подтверждено оптимальное значение стадий кавитации для статических устройств. Представленные результаты раскрывают зависимость механизма изменения скорости окисления KJ, измельчения NaCl и CaSO42H2O в диапазоне чисел Рейнольдса от 1,5·105 до 6·105. На основе анализа полученных данных установлено, что интенсивность гидромеханического и физико-химического воздействия кавитации на системы в устройствах динамического типа выше по сравнению с устройствами статического типа. This investigation presents the results of integrated studies evaluating the influence of hydrodynamic characteristics of cavitational devices on the efficiency of technical fluids processing. The optimal value of cavitation stages for the static devices is experimentally acknowledged by the example of the pH change in distilled water. The obtained results show the dependence of KJ oxidation speed change mechanism, breakage of NaCl and CaSO4×2H2O in the range of Reynolds’ numbers from 1,5·105 to 6·105. On the basis of the obtained data analysis it is determined that the intensity of hydromechanical and physico-chemical influence of cavitation on the systems of dynamic type devices is higher in comparison to the static type devices |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1427 |
ISSN: | 1994-4691 |
Content type: | Article |
Koleksiyonlarda Görünür: | Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
Vplyv_gidrodynamiky1-1.djvu | 99,11 kB | DjVu | Göster/Aç | |
Vplyv_gidrodynamiky1-1.pdf | 291,22 kB | Adobe PDF | Göster/Aç | |
Vplyv_gidrodynamiky1-1__COVER.png | 163,72 kB | image/png | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.
Yönetim Araçları