Palun kasuta seda identifikaatorit viitamiseks ja linkimiseks: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1076

Pealkiri: Основи тертя і зношування в машинах: Навчальний посібник
Autor: Закалов, Олександр Васильович
Закалов, Ігор Олександрович
Bibliographic description (Ukraine): Закалов О.В. Основи тертя і зношування в машинах : навчальний посібник / О.В. Закалов, І.О. Закалов. – Тернопіль : Видавництво ТНТУ ім. І.Пулюя, 2011. – 234 с.
Ilmumisaasta: 2011
Date of entry: 27-mai-2011
Kirjastaja: Видавництво ТНТУ ім. І.Пулюя
UDC: 531.43 (075.8)
BBK: К41327
Märksõnad: тертя
трибологія
зношення
змащування
поверхневий шар
трибосистеми
навчально-методичний посібник
Kokkuvõte: У посібнику викладено основні теоретичні положення проблем і перспектив розвитку науки про тертя, змащування і зношування в машинах (трибології), основні поняття про будову і властивості поверхневих шарів, а також явища, що виникають у процесі тертя і змащування в трибосистемах. Класифіковано види тертя, зношування і пошкоджуваності. Розглянуто основні положення структурно-енергетичної теорії зовнішнього тертя проф. Б.І.Костецького. Наведено експериментальні й аналітичні закономірності тертя і зношування. Визначено області нормальних і патологічних явищ при терті. Вказано раціональні конструктивні, технологічні й експлуатаційні заходи підвищення надійності і зносостійкості деталей вузлів тертя. Розроблено методичні вказівки для виконання лабораторно-практичних занять і самостійної роботи, дано загальну характеристику типів лабораторного устаткування і способів дослідження на тертя і зношення. Описано методику і порядок виконання експериментальних досліджень на тертя і зношування матеріалів та аналізу отриманих результатів. Посібник призначено для викладачів і студентів вищих навчальних закладів освіти, наукових та інженерно-технічних працівників.
Kirjeldus: Навчально-методичний посібник розглянуто та затверджено на засіданні кафедри обладнання харчових технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, протокол № 13 від 20.01.2011 року. Схвалено й рекомендовано до друку на засіданні методичнї комісії факультету переробних і харчових виробництв Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, протокол № 7 від 27.01.2011 року.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/1076
Content type: Book
Asub kollektsiooni(de)s:Навчальні матеріали кафедри обладнання харчових технологій

Failid selles objektis:
Fail Kirjeldus SuurusFormaat 
TextBook_Zakalov_Basic.pdf3,6 MBAdobe PDFVaata/Ava
TextBook_Zakalov_Basic.djvu4,86 MBDjVuVaata/Ava
TextBook_Zakalov_Basic__COVER.png33,67 kBimage/pngVaata/Ava


Kõik teosed on Dspaces autoriõiguste kaitse all.

Admin vahendid